Genel Başkanımız Önder Aksakal, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Madımak Oteli'nin yıl dönümünde yaşamını yitiren 35 kişiyi rahmet ve özlemle andı. Aksakal, YKS'de tespit edilen hatalı soru ve cevap seçeneklerine dikkat çekerek ÖSYM yönetimine tepki gösterdi; ÖSYM Başkanı'nın görevden affını istemesi gerektiğini, aksi halde Cumhurbaşkanı tarafından derhâl görevden alınması çağrısında bulundu.
Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal konuşmasında; "Üzerinden tam 33 yıl geçti. Sivas Madımak Oteli'nin pencerelerinden yayılan duman bugün olmuş hala nefesimizi zorluyor. Karanlık zihinlerin kalleş saldırısında yaşamdan koparılan 35 canımızı bir kez daha özlemle ve rahmetle anıyoruz.
Değerli milletvekilleri, geçmişte FETÖ terör örgütünün hegemonyası altında sınav sorularının çalınmasıyla akıllarda yer eden ÖSYM adındaki kurum, bugün bir başka skandala daha imza atmıştır. YKS sınavları sorularından birinin tamamen yanlış, birinin de cevap şıkkı yanlış olduğu ortaya çıktıktan sonra giriştikleri düzeltme çabaları tam bir trajikomedi örneğidir. Buradan sormak isterim: Koca koca profesörlerin başında olduğu bir kurum yanlış soru sorabilir mi yanlış cevap seçeneği sunabilir mi? Böyle bir durum karşısında yapılacak ilk iş ÖSYM Başkanının görevden affını istemesidir, eğer buna cesaret edemiyorsa Sayın Cumhurbaşkanımız bu zatı derhâl görevden almalıdır."