Genel Başkanımız Aksakal; “PKK’nin Kendini Feshi İçin Şartlar Dayatılıyor!”

Genel Başkanımız Aksakal; “PKK’nin Kendini Feshi İçin Şartlar Dayatılıyor!”

Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, PKK elebaşının okuttuğu yazılı açıklamasının dışında ilettiği notla bazı yasal düzenlemeler yapılması şartını koşmasını sert bir dille eleştirdi. Son Başbakan Binali Yıldırım’ın “vatandaşlık tanımı yeni Anayasa’da gözden geçirilebilir” şeklindeki açıklamasına da değinen Aksakal, kapalı kapılar ardında bilinmeyen başka senaryolar olup olmadığı sorusunun akıllara geldiğini belirtti. Konunun çok hassas olduğuna değinen Aksakal, “Eski” sıfatıyla görevleri anılan insanların bu süreçte Türk halkına ve geleceğine zarar verebilecek açıklamalardan uzak durması gerektiğini ifade etti.

Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun bugünkü oturumunda gerçekleştirdiği konuşmada; "PKK elebaşının okuttuğu yazılı açıklamasının dışında ilettiği notta; “şüphesiz pratikte silahların bırakılması ve PKK’nin kendini feshi, demokratik siyaset ve hukuki boyutun tanınmasını gerektirir” diyerek bazı yasal düzenlemelerin yapılmasını da bir şart olarak dayatmaktadır. 

Murad edilen hukuki düzenleme nedir? Bu konudaki beklentiler nelerdir?

Eğer devlet adına süreci yönetenler bizlerin ve halkın bilmediği birtakım tavizleri resmen olmasa bile zımnen kabul yaklaşımı göstermiş iseler, bu daha vahim süreçlerin oluşmasına ve gelişmesine yol açar, bunun sonuçlarını da hiç kimse bugünden kestiremez!

Son Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın; “vatandaşlık tanımı, yeni Anayasa’da elbette ki gözden geçirilebilir, vatandaşlığı önceleyen bir güncelleme yapılabilir.” demesi, akıllara kapalı kapılar arkasında bilmediğimiz başka senaryolar mı var sorusunu getirmektedir.

Eğer gerçekte böyle bir tertip yoksa, adının ve yaptığı görevin önünde “eski” sıfatı konulanlar da her gördüğü mikrofona aklına estiği şekilde açıklamalar yapmaktan menedilmelidir!" ifadelerini kullandı.