Genel Başkanımızdan Haberler

DSP Genel Başkanı Aksakal’dan, TBMM Başkanı Şentop’a ziyaret.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “Ekonomi, Hukuk, Demokrasi ve İnsan Hakları Reformu” konusunda hazırlanan DSP Önerileri çalışmasını paylaşmak üzere TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret etti. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’a, Parlamento ve Hükümetle İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ve Genel Sekreter Yardımcısı Ejder Onursal eşlik etti.

DSP Genel Başkanı Aksakal, Meclis Başkanı Şentop’a “Ekonomi, Hukuk, Demokrasi ve İnsan Hakları Reformu’na ilişkin önerilerinin yer aldığı çalışmayı sundu.

Aksakal görüşmede; “Öncelikle sizlerin ve tüm yurttaşlarımızın yeni yılını tekrar kutlamak istiyorum. 2020 yılında yaşadığımız badireler umarım milletimiz ve insanlık için son olur. 2021 yılı salgın hastalıkların, doğal felaketlerin ve savaşların yaşanmayacağı bir yıl olur.

Bildiğiniz gibi sayın Cumhurbaşkanı tarafından gündeme getirilen Ekonomi ve Hukuk Reformu çalışmalarına katkı sunmak amacıyla DSP olarak yapmış olduğumuz önerilerimizi iletmek üzere talep ettiğimiz randevularımıza ilk olumlu yanıtı veren CHP ile 14 Aralık tarihinde başlayan görüşme trafiğimiz İP, DP, BBP, SP sayın Adalet Bakanı ve nihayet 30 Aralık tarihinde de sayın Cumhurbaşkanı ile devam etmişti.

2021 yılının ilk ziyaretimizi TBMM Başkanı olarak zat-ı âlinize gerçekleştiriyoruz, yoğun çalışmalarınız arasında zaman ayırdığınız için ayrıca teşekkür ediyorum.

Ülkemizin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik sıkıntıların temelinde 18 yıldır uygulanan ekonomi politikalar yer almakta ise de özellikle 2020 yılı başından itibaren tüm dünyayı sarsan Covid-19 pandemisi sürecinde yaşanan kısıtlı yaşam zorunlulukları da önemli bir yer tutmaktadır.

Esasen başta tarımsal üretimin ve devamında sanayi üretiminin yeterli düzeye çıkarılamamasının yanında turizmde de yaşanan olumsuzluklar, son yıllarda devlet yönetiminde daha radikal kararların oluşturulması ihtiyacını ortaya koymuştur.

Toplumun ekonomik sorunlarına çözüm bulunamadığında, fukaralığın sosyal ilişkilerimizde de bir yıkımın gerekçesi olduğu yadsınmaz bir gerçektir. Dolayısıyla hukuk sistemi içerisindeki kurumların, salt siyasi yakınlık kriterine bağlı unsurlardan oluşturulması gayretinin, sonuçta tatmin edilemeyen tarafları gözünü kan bürüyecek derecede saldırgan hale getirebileceğini geçmişte yaşadık. 15 Temmuz hain darbe girişimi bunun en çarpıcı örneğidir. Dolayısıyla, o tarihten bugüne daha kapsamlı, daha adil, tamamen tarafsız bir kurumsal yapı ihdası hukuk sistemimizin olmazsa olmaz ihtiyacıdır.

Tüm bu konularda önerilerimizi içeren çalışmamızın, Mecliste yaşanacak yasama çalışmalarına katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Ayrıca, gündemde olan bu reform konularında seçimlere katılma yeterliliğinde bulunan partilere bir çağrı yapılarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Meclis Başkanı başkanlığında bir çalıştay organize edilmesi, siyaset kurumunda yer alan partilerin de katkılarını ortaya koyması açısından önemli olduğu kadar, akil bir kişilik sıfatıyla da toplumsal rahatlamanın vesilesi olacaktır. Türkiye’nin gerek siyaset kurumu gerekse toplumsal açıdan böyle bir sigortaya ihtiyacı var.” Sözlerine yer verdi.

TBMM Başkanı Şentop cevaben; “Şimdiye kadar böyle bir çalışma kimseden gelmedi. Bu anlamda çalışmalarınız ve gayretlerinizden dolayı teşekkür ederim.” Dedi.

Başa dön tuşu