Genel Başkanımızdan Haberler

DSP Genel Başkanı Aksakal’dan SP Genel Başkanı Karamollaoğlu’na ziyaret.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “Ekonomi, Hukuk, Demokrasi ve İnsan Hakları Reformu” konusunda hazırlanan DSP Önerileri çalışmasını paylaşmak üzere Saadet Partisi’ni ziyaret etti. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’a, Parlamento ve Hükümetle İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi, Hukuk İşleri ve Siyasi İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Onur İste ve Genel Sekreter Yardımcısı Ejder Onursal eşlik etti. Saadet Partisi’nden; Genel Başkan Yardımcıları Cafer Güneş ve Hasan Bitmez görüşmeye katıldı.

DSP Genel Başkanı Aksakal, SP Genel Başkanı Karamollaoğlu’na “Ekonomi, Hukuk, Demokrasi ve İnsan Hakları Reformu’na ilişkin önerilerinin yer aldığı çalışmayı sundu. Görüşme sonrası DSP Genel Başkanı Önder Aksakal bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Aksakal açıklamasında; Demokratik, lâik Cumhuriyet devrimlerinin yılmaz savunucusu ve bu mücadelenin simgeleşmiş kahramanlarından Teğmen Mustafa Fehmi Kubilây, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’nin Menemen’de katledilişlerinin 90. Yılında saygı, minnet ve rahmetle bir kez yâd ederek sözlerime başlamak istiyorum.

Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanı tarafından da artık bir zorunluluk haline geldiği ifade edilerek gündeme taşınan EKONOMİ’de ve HUKUK’ta REFORM ihtiyacı kapsamında Demokratik Sol Parti olarak hazırlamış olduğumuz çalışmaları parlamentoda temsil edilen siyasi partilerimizle paylaşmayı sürdürüyoruz.

Bugün de Saadet Partisi Genel Başkanı sayın Karamollaoğlu’nu ziyaret ederek kendilerine ve çalışma arkadaşları ile gerek bu konulardaki görüşlerimizi, gerekse ülke ve dünya gündemindeki diğer konuları paylaşma fırsatı bulduk. Bizi kabullerinden dolayı huzurunuzda bir kez daha teşekkür etmek isterim.

Ziyaret gerekçemizi oluşturan bu t-Reform Çalışmaları içeriğinde yer alan hususlardan bir tanesi de devlet yönetiminde hukukun üstünlüğü kavramına olması gereken önemin yeterince verilmediği konusu da yer almaktadır. Zira zaman zaman gerek iktidar partisi ve gerekse iktidara koşulsuz destek açıklamalarını her fırsatta yineleyen MHP sözcülerince kullanılan jargon, uluslararası diplomasi kriterlerini zorlayacak boyutlara kadar varabilmektedir.

Oysa hukuk ve adalet günü geldiğinde istisnasız hepimizin sığınabileceği tek güvenli limandır! Bunu asla unutmamalıyız.

Yapısında barındırdığı bir çok olumsuzluğa rağmen milletimize hayırlı olması dileğimizle birlikte, önceki gün parlamentoda kabul edilen 2021 yılı Bütçe Kanunu ile de görmekteyiz ki, üretimden uzaklaşmış bir ekonomi sisteminin, özellikle de tarımsal üretimi ikinci plana atan ekonomi anlayışının daha işin başlangıcında yaklaşık 265 milyar lira bütçe açığını kabullenerek yola çıkması, mevcut iktidarın 18 yıl önce ortaya koyduğu 3Y ile mücadele stratejisinin tamamen dışında bir sonuç yarattığının resmi ilanı olarak kabul edilmelidir. Bu bütçe yapısının oluşmasında elbette yaşanan Covid-19 pandemisinin olumsuz koşullarının etkisini yok sayamayız ama ekonomide ve uluslararası ilişkilerde de zaman zaman yapılan yanlışlıkların bedelinin de bu olumsuzluklara olan katkısını yok sayabilmek mümkün değildir.

Emeğiyle çalışarak evine bir ekmek parası gayretinde olan asgari ücret mahkûmlarına reva görülen açlık sınırının altında bir yaşamı dikkate aldığımızda bu bütçe kanununun ne denli adil bir yapıya sahip olduğunu halkımızın takdirlerine havale ediyorum.

Türkiye olarak altına imza attığımız uluslararası anlaşmaların bağlayıcılığını ve evrensel hukuk kurallarının kadim ve asil Türk milletinin her bir ferdi için de bir hak olduğu kabul etmenin siyaseten bizleri yücelteceğine vurgu yapmak isterim.

Yaşamakta olduğumuz hukuksal savrulmaların, düşünülen reform çalışmaları kapsamında öncelikli olarak değerlendirmeye tabi tutulacağına olan inancımızı güçlü tutmak kaydıyla Demokratik Sol Parti olarak sunduğumuz ÖNERİLER’in tüm siyasi kaygılardan arındırılmış bir sistemler dizini olduğunu özellikle belirtmek isterim.

Gerek ekonomide çokça üretim, hakça paylaşım anlayışımız temelinde önerdiğimiz Karma Ekonomiye dönüş önerilerimiz, gerekse hukuk sistemimizde Hakimlik mesleğine kabul koşullarından başlamak üzere yargı kurumlarının yeniden kurgulanmasına yönelik önerilerimize kadar olan bu çalışmamızın ülkemize ve milletimize hayırlı sonuçlar doğurması temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.” Şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu